What are you thankful for today?

Per una rara coincidència (i quan dic rara dic moooooolt inusual) resulta que aquest any Thanksgiving cau dins la setmana (en realitat, 8 dies) de Hannukah. Els diaris i les notícies en van plens (exemple 1, exemple 2) i ràpidament s’ha encunyat un nou terme: Thanksgivukkah. Aquests americans són experts en fusió.
El dia d’acció de gràcies és prou incorrecte políticament. Vull dir que tots sabem que els peregrins que van arribar al “Nou Món” van tenir una manera una mica estranya d’agrair els indígenes per donar-los menjar: els van regalar un genocidi en tota regla. D’altra banda, a la ciutat -anomenada per alguns “little Israel” (hi viu la segona comunitat més important de jueus ortodoxos, després de Tel Aviv)- hi ha un 29% de jueus que, sumats 52% de catòlics fan el gruix (81%) de la població… creient! Perquè, curiosament, tot i que a USA “només” es confessa creient el 50% de la ciutadania, a NY el percentatge puja quasi al 70%. Anyway, de què serviria tot això si no ho poguéssim vendre? Aquesta és la religió comuna. I així teniu llibres infantils

 

i targetes regal per a la tradició que vulgueu seguir.

 

Des de la prepotència Europea, sempre es fa broma que els americans (els blancs del nord, és clar) no tenen història. Bé, doncs fixeu-vos si en tenen: la parade (i ja van 3 en un mes!) de globus organitzada pels magatzems Macy’s ja té 87 anys!

 

Un munt de gent al carrer mirant i un munt (diversos munts, de fet) mirant-s’ho per la tele. La novetat d’enguany: el balloon de l’Snoopy totalment renovat. Entre els espectacles, molt de cantant adolescent tipus Disney Channel i, fins i tot, el Donald McDonald tant en viu com en balloon. Les llàgrimes em queien, era difícil contenir l’emoció. Però també s’ha de tenir que feia molt de fred.
En el Thanksgiving es tracta d’anar outta town (tots els novaiorquesos han marxat de weekend), menjar molt (això ho fa tothom, sigui on sigui) i… anar de rebaixes! (reservat bàsicament per als guiris). Sí, perquè el millor del Thanksgiving (que cau en dijous, el darrer de novembre) és que el dia següent és l’anomenat black Friday. Abans no n’havíem sentit a parlar, però ara, les marques globalitzades ja ho anuncien per tot. Com que no és qüestió de posar les coses difícils, les botigues (les grans, I mean) no estaven de festa (suposo que els treballadors ni tenen família ni ganes de celebrar res) i, a partir de les 8p.m. ja es podia accedir als descomptes. A més, per si ahir es tenia mandra, avui divendres algunes botigues han obert a les 7a.m. (d’altres encara més aviat).
 
Així que si us pregunten “What are you thankful for today?“, la resposta és “Per les rebaixes, noi, per les rebaixes!!!!”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: