De revolucions i còmics

Segueixen les revolucions… i amb elles -o fins i tot sense!- és bo informar-se -seguir-se informant- (ggrrr, hahahaha) sobre els països àrabs. Per exemple, dimecres 9 Casa Palestina i Revolta Global organitzen una xerrada que sembla molt interessant (gràcies per la informació, Laura! ;-)).
Com sempre… hi ha més mètodes alternatius per obtenir informació i, sobre tot, una visió més àmplia. Què hi ha sobre Líbia? Aquesta Líbia de la qual extreure’n informació és molt més difícil que extreure petroli? Podríem començar amb un film clàssic: The Lion of the Desert, dirigit per Moustapha Akkad. El binomi Mousthapha Akkad/Anthony Quinn també el trobem en un projecte anterior, The Message (un altre film impresindible!). La pel·lícula narra el moviment de resistència a Líbia liderat per Umar Mukhtar i que s’oposà amb totes les seves forces a la duríssima colonització italiana. Força curiosa, la trajectòria cinematogràfica de Mr. Akkad, de les pelis èpiques a les de terror…
En un altre ordre de coses, el literari, ens trobem amb Hisham Matar qui ens explica, a la seva novel·la In the Country of Men (Solo en el mundo / Al país dels homes) com és la vida d’un nen que descobreix aviat en quina mena de país ha nascut.
I, finalment, no ens oblidarem del còmic. Magdy El Shafee és un creador que ens agradaria trobar aviat traduït a casa nostra. De moment, i gràcies als nous aires que corren, sembla que el seu Metro podrà ser publicat finalment a Egipte. També se’n prepara una traducció anglesa i, si el voleu tenir ja, podeu mirar d’aconseguir-ne la traducció italiana.

One thought on “De revolucions i còmics

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: