Rachel Corrie

Qui era Rachel Corrie? Doncs una noia nord-americana carregada de bones intencions que va morir lluitant per Palestina -actuant com escut humà contra la demolició de cases a Gaza-. En realitat, Rachel no és -naturalment- l’única víctima occidental (com podeu comprovar aquí), però no es tracta d’oferir, ara mateix, una col·lecció de morts que produeixi una llagrimeta fàcil.
Mentre va estar a Palestina, Rachel va anar enviant correus a la seva família i les cartes de Rachel (que es poden descarregar gratuïtament en pdf) són el material a partir del qual va néixer l’obra de teatre “El meu nom és Rachel Corrie“. L’obra, representada a un munt de països (inclosos EUA i Palestina), ha arribat a Espanya amb Marta Marco com a protagonista. La producció és de la companyia Traspasos i passa per Barcelona (pel Romea) només uns dies.

Per veure com és la vida a Gaza us podeu connectar al canal de You Tube “Sleepeless in Gaza and Jerusalem“. Entre altres coses, s’inclou la inauguració del carrer Rachel Corrie a Ramallah.

Perquè les coses no són sempre relatives. Perquè la neutralitat és, tot sovint, una manera de prendre partit.

One thought on “Rachel Corrie

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: