Realitat vs. ficció

Del 13 al 23 de maig de 2010 s’ha celebrat el Festival de Cannes. El rebombori més gran l’ha causat el film “Hors la loi” de Rachid Bouchareb (podeu posar el títol del film a google i en veureu els efectes). El motiu? Doncs que França i Algèria encara tenen les ferides sagnants. George Santayana ja va sentenciar que aquells que no coneixen la seva història estan condemnats a repetir-la. Quina raó tenia! Però potser no tot és degut a la ignorància: la història és un plat molt difícil de digerir, per això repeteix tant… I en tot cas, quina història hem de conèixer? La que escriuen uns? La versió dels altres? La veritat???

En un altre ordre de coses s’ha mogut “Todos vós sodes capitáns” d’Olivier Laxe, un documental rodat a Tànger i que va obtenir el premi FIPRESCI (concedit per la Federació Internacional de Crítics de Cinema en el Festival de Cannes). Seria interessant poder-lo veure per aquestes contrades.

Però si hem passat de la ficció (!!) al documental (!!), encara ens queda arribar a la realitat (!!!!). Un gran enrenou i molta polseguera s’ha aixecat amb el “misteriós” assassinat a Dubai de Mahmud Mabhouh. Una autèntica peli d’espies que ens ha deixat més que atordits. L’escàndol segueix creixent (vegeu, per exemple, la reacció del govern d’Austràlia), però estarà bé veure en què acaba tot plegat. Aquí teniu un tràiler (ai, no, perdó, que és un reportatge!) d’aquest affaire no resolt.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: