Societat civil vs. societat política?

De dijous 4 a diumenge 7 de març s’ha celebrat a Barcelona el Anna Lindh Forum 2010. Ha estat un moment de trobada de la societat civil de la Mediterrània que ha donat peu a presentacions d’activitats, contacte entre associacions i discussions més o menys apassionades. Joventut, educació, creació artística, creació d’espais per a la pau… van ser alguns dels eixos principals. Molta gent treballant en un mateix sentit. En un sentit comú (!).

La fundació Anna Lindh, amb seu a la Biblioteca d’Alexandria, és una xarxa de xarxes, de manera que hi ha una xarxa espanyola (coordinada per l’IEMed). Els integrants d’aquesta xarxa són nombrosos i força actius i cada vegada mostren més ganes de treballar en col·laboració. Es varen presentar un bon nombre d’activitats, com per exemple, la utilització de xarxes de bloggers per treballar el diàleg intercultural; el documental-ficció “Ni fàcil, ni difícil” un material que serveix per treballar el fenomen de la immigració produït per Somni de mico produccions; i els anuncis de la sèrie “¿Cuál es tu historia?” produïts per El ojo cojo.

Un dels punts culminants del Fòrum va ser el concert del grup Asíkides amb Omar Faruk. Fantàstics, realment.

Mentrestant, a l’altre cantó de la ciutat, dirigents polítics inauguraven -per fi!- la Unió per la Mediterrània (UPM). Societat civil, societat política… serà la història d’un amor impossible?

2 respostes a “Societat civil vs. societat política?

  1. Hola. soy Enrique Delgado, de Melilla. ¿Eres la autora de una tésis doctoral sobre la orientación de las mezquitas en al-andalus y el Norte de Africa?. Me interesa especialmente el tema y me gustaría poder leerla o hacerme con ella. Estoy intentando hacer una historia de la expansión del islam en el Norte de África, pero centrado en al historia de Melilla y el tema de tu tesis me parece fascinante. Me gustaría comentar mi proyecto contigo. Te doy mi correo (hhospitalariossja@hotmail.es) y las gracias de antemano.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: