Preguntes

Darrerament es parla molt del cas Watergate. Bé, en realitat, el “responsable” d’aquest interès per la història és el dramaturg Peter Morgan, un autor que té una gran afició per situar les seves obres en el terreny polític (vegeu The Queen o The last King of Scotland). Frost-Nixon és la dramatització de les entrevistes que David Frost va fer a Richard Nixon el 1977. Originalment concebuda com a peça teatral (a Barcelona, per exemple, Àlex Rigola l’ha dirigida al Teatre Lliure), se n’ha fet una versió en cinema, però també són accessibles les entrevistes reals. De totes les hores de vídeo, la frase més cèlebre és aquella on l’expresident afirma que una cosa no és il·legal si la fa el president dels Estats Units.

Quina és la connexió d’aquest “gate” amb el present? Doncs, ni més ni menys, les investigacions sobre l’11-S. Són molts els interrogants i no cal ser gaire conspiracionista per ensumar que hi ha moltes coses que no lliguen. Encara passarà temps fins que no tinguem una mica més de llum sobre aquesta tragèdia, però el que podem fer és seguir donant veu a aquells qui segueixen preguntant en veu alta. Aquí està, doncs, l’enllaç a Zero, un documental prou interessant que investiga molts dels punts foscos que encara resten.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: